Hádzaná: Šulc sa vracia do Prešova s tímom obhajcov trofeje SP

02.02.2007 Celý región

Prešov 2. februára (TASR) - Víkendový záverečný turnaj Slovenského pohára hádzanárov bude mať zvláštnu príchuť pre trénera obhajcov trofeje a úradujúcich maj...
Prešov 2. februára (TASR) - Víkendový záverečný turnaj Slovenského pohára hádzanárov bude mať zvláštnu príchuť pre trénera obhajcov trofeje a úradujúcich majstrov z Považskej Bystrice Františka Šulca. Ešte vo vlaňajšom vydaní SP bol na lavičke Tatrana Prešov, s ktorým nečakane vypadol v semifinále s 1. MHK Košice. V sobotu cestuje do minuloročného pôsobiska už znova s MŠK, kam sa po jednej sezóne vrátil, aby nahradil odvolaného Martina Liptáka.

V semifinále sa v sobotu v prešovskej Tatran Handball aréne stretne jeho tím s ŠKP Bratislava a domáci Tatran Prešov s 1. MHK Košice. Najväčšími favoritmi sú práve posledné dva Šulcove kluby a úhlavní rivali uplynulých piatich sezón. Sobotňajší program v dejisku záverečného turnaja otvoria o 16.00 Považania duelom s ŠKP a o 18.00 bude nasledovať východniarske derby. Víťazi semifinálových súbojov postúpia do nedeľňajšieho finále (11.00), v ktorom sa nerozhodne len o novom držiteľovi Slovenského pohára, ale aj o družstve, ktoré získa právo štartovať v Pohári víťazov pohárov 2007/08. Celkový víťaz navyše zinkasuje aj prémiu 10.000 korún.
Trofej na prvom vrchole sezóny obhajujú hráči úradujúceho majstra z P. Bystrice, ktorí si vlani vo finále poradili s Košičanmi, no keďže neskôr získali aj majstrovský titul, uprednostnili Ligu majstrov a v PVP účinkoval ich finálový súper z Košíc. \"Otáznik visí nad účasťou nášho Václava Straku, ktorý má problémy s nohou, \" oznámil pred turnajom Šulc, ktorému príliš nezáleží na tom, aby sa vo finále stretli Považania práve s Prešovom: \"Za predpokladu, že prejdeme cez ŠKP, mi to už bude v podstate jedno. Vyberať sa ani veľmi nedá. \" Jeho semifinálový náprotivok Štefan Katušák by mal mať k dispozícii všetkých hráčov, aj keď družstvo tiež obchádza chrípková epidémia. \"Prešovčania sú podľa mňa hlavným favoritom a istým finalistom. Pred domácim publikom si prvenstvo určite nenechajú vziať. V každom prípade bude turnaj vhodnou generálkou pred pokračovaním extraligy. \"
Semifinálové kvarteto vzišlo zo stredajších štvrťfinálových súbojov, v ktorých ani jeden z tímov nevyužil výhodu domáceho prostredia. Prešov po úvodnom zaváhaní vyhral jednoznačne v Sečovciach, Považská podobne pohodlne v Hlohovci, ŠKP sa viac natrápilo v Topoľčanoch a až po dráme v predĺžení sa do semifinále prebojovali z Nových Zámkov Košičania. Prešovský realizačný tím mal napriek víťazstvu s dvojciferným rozdielom ďaleko od spokojnosti. \"Už začiatok zápasu v Sečovciach bol katastrofálny. Po obrátke to už bolo trochu lepšie, no zlého dojmu z nášho vystúpenia sme sa nezbavili. Domáci nemali koho striedať a preto sme ich mali drviť od prvej po poslednú minútu. Samozrejme, že sme chlapcom prehovorili do duše, lebo podobným výkonom v semifinále by si iba urobili hanbu. Naši fanúšikovia od nás očakávajú tie najvyššie méty, \" upozornil asistent trénera Jurij Žuravľov.
V kádri vicemajstrov sa po prvý raz v súťažnom stretnutí pred prešovským publikom po príchode z maďarského PLER Airport Budapešť predstaví slovenský reprezentačný brankár Michal Meluš. Vlani skončilo východniarske derby v semifinále prekvapujúcim triumfom Košičanov, nový kouč 1. MHK František Hruščák však nemal pred sobotňajšou odvetou priveľké oči: \"Našou prvoradou úlohou bude dobre si zahrať. Mali sme už aj prichystané alternatívy s prípravnými zápasmi pre prípad, že by sme cez Nové Zámky nepostúpili. Vo štvrťfinále sa nám zranili Faith a Kolesár a problémy má aj Vikartovský. Pravdepodobne ich necháme odpočívať, aby boli stopercentne fit pre extraligu, \" poznamenal Hruščák.

Program záverečného turnaja SP v Tatran handball aréne:
sobota, 3. februára:
ŠKP Bratislava - MŠK SIRS Považská Bystrica (16.00)
Tatran Prešov - 1. MHK Košice (18.00)

nedeľa, 4. februára: finále (11.00)
 

Vyberte región